Ons domein

Ons huis, meer dan 175 jaar oud, is gebouwd in de typische "pierres blanches" uit de streek. Oorspronkelijk was het een wijnboerderij met aanhorende schapen- en geitenkwekerij. Sporen van beide landbouwactiviteiten zijn tot op heden nog zichtbaar. Sinds onze aankomst hebben wij hard gewerkt en is het huis reeds gedeeltelijk gerenoveerd, weliswaar rekening houdende met de authentieke stijl. Het huis is omringd met een tuin van bijna 7 hectare voorzien van buxussen, oude eiken en weides voor de paarden.

La Boissière is zeer rustig gelegen net buiten de dorpskern van Andillac, met de typische "pigeonnier" of duiventoren zoals er wel meerdere zijn in deze streek. Op wandelafstand te midden van de wijngaarden bevindt zich Château Musée du Cayla, geboortehuis van de schrijvers Maurice en Eugénie de Guérin, en waar geregeld talrijke exposities en culturele bijeenkomsten worden georganiseerd.

Deze ligging in de "triangle d'or" tussen Albi (cité épiscopale geklasseerd onder het Unesco-werelderfgoed), Cordes sur Ciel (village préféré des Français 2014) en  Gaillac (één van de oudste wijnstreken van Frankrijk), biedt u de mogelijkheid om "le pays des vignobles et bastides" te ontdekken. De talloze grote en kleine bastidedorpen zoals Puycelsi, Castelnau de Montmiral, St.Antonin Noble Val, enz., zorgen voor onvergetelijke vergezichten over het Toscaansachtige heuvellandschap. Natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers, motorliefhebbers, ... en natuurlijk ook ruiters, kunnen hier meer dan voldoende hun hartje ophalen langsheen de verschillende routes en paden !

 

Voor zij die liever wat meer willen genieten in alle rust, hebben wij tijdens de zomerperiode ons zwembad van 6m bij 12m ter beschikking. Op het ruime terras rond het zwembad kan u lekker luieren in een van de ligzetels of een goed boek lezen. Bijna het hele jaar door kan u heerlijk relaxeren in onze buitenspa....

Er is dan ook niets dat uw rust kan storen behalve het gezang van de vogels of het gehinnik van een paard in de vallei.....

 

 

021 (2)
glas