Onze paarden....

 

 

Paardrijden in de vrije natuur

Het zeer gevarieerd landschap rondom ons met de idyllische veld- en bospaden, de kabbelende beekjes en rivieren, de adembenemende panoramische vergezichten over de heuvels heen, de talloze wijngaarden en zonnebloemvelden, de gezellige kleine dorpjes , de typische pigeonniers, de fauna en kleurrijke flora,... is een aards paradijs voor menig wandelaar en fietsliefhebber, maar is ook voor ons, ruiters, het toppunt van genieten!

 

 

Onze paarden

Onze Belgische paarden Opulance en Chalinka en onze Haflinger Miranda zijn goed geschoold, gewillig en gemakkelijk te berijden door ruiters van eender welke leeftijd. Voor de kleintjes staan Sloeberke en de Welsch pony Jarko klaar, twee schatten van pony's die het bijzonder fijn vinden om met hen een wandeltochtje te maken, hen de eerste technieken van de paardensport aan te leren, en vooral om gepoetst of geaaid te worden....

De Rheinlander Peyo en de Pinto, Samber, beiden eertijds wedstrijdpaarden, zijn de gidsen voor elke tocht!

Sinds de zomer van 2013 is de groep uitgebreid met een typisch Pyrenees bergpaard, een Merens: Froufrou. In het begin eerder wat verwilderd en erg wantrouwig, is hij intussen één van de favoriete paarden geworden van menig ruiter, zowel groot als klein. Hij wordt ook volop getraind om u binnenkort een kleine koetstocht met het hele gezin te kunnen aanbieden!

 

Infrastructuur

De paarden vertoeven bijna het hele jaar door op de weides waar ze kunnen schuilen voor zon of regen onder de bomen of in de schuilstal. De stallen die voornamelijk enkel dienst doen tijdens de wintermaanden, bevinden zich achteraan op het domein zodat er in de kamers of de gîte daarvan geen hinder ondervonden kan worden. Veilige bind- en poetsplaatsen voor het onderhoud, op- en afzadelen van de paarden zijn eveneens voorzien. Naar goede gewoonte beschikt elk paard over zijn eigen poetsbak, zadel, hoofdstel en zadeldoeken. Alle materiaal is netjes opgeborgen in de zadelkamer.

 

Ons programma

                                                                        

* wandelingen van 1u à 3u 

* wandeling "découverte" voor onervaren ruiters, 45min, enkel in de zomermaanden

* wandeling aan de hand voor de kleintjes (tot 7 jaar, 20 min)  

                                                       

Meer info, voorwaarden en tarieven op aanvraag.

 

Enkele impressies  ....